Grundaren av TheStreet och värd för CNBC: s „Mad Money“ har investerat i Bitcoin.

Jim Cramer, värd för CNBC : s Mad Money och grundare av finansnyhetssidan TheStreet , förklarade i en intervju på sin nyhetssida varför han valde att investera i Bitcoin.

„Du vill diversifiera i alla möjliga tillgångsslag“, sa Cramer, som inte avslöjade storleken på sin investering

”Det är inte en stor position för mig, men det är verkligen viktigt att vara diversifierad och Bitcoin är en tillgång. Och jag vill ha en balans mellan tillgångarna, sade han.

För tveksamma investerare sa Cramer ”det finns gott om litteratur” om Bitcoin, men att historien om Bitcoins volatilitet berättar sin egen historia.

Bland Cramers influenser är Anthony “Pomp” Pompliano, grundare av Morgan Creek Digital, och Jason Sexton, som twittrade “Köp Bitcoin !!!!”

”Det fick för mycket pengar; det blev för varmt ”, sa Cramer om Bitcoins initiala uppgång 2017, som föregick en enorm krasch i början av 2018, så” det finns ingen anledning att inte vänta på att den ska komma ner igen. ”

Så varför köpte han Bitcoin nära toppen, till cirka 17 000 dollar? „Jag gillar att köpa något, så jag ska köpa det från toppen“, sa han. Cramer sa att hans strategi var den vanliga: „när något kommer ner, blir jag större och större och större,“ sa han.

Sedan Cramers investering har Bitcoin stigit till 19 195 $, en ökning med 3,72% under det senaste dygnet. Bitcoin är den största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Von Otto