Philippines Regulator advarer investorer om at undgå Mining Citys Bitcoin Vault Ponzi

Der er en mineaftaleordning, folk diskuterer og laver runder på nettet kaldet „Mining City“ eller „Bitcoin Vault.“ Filippinerne SEC fremsendte for nylig en advarsel mod operationen og de påståede hjerner bag projektet.

En ting er helt sikkert, der har været en række krypto-Ponzi-operationer gennem årene, og de tiltrækker typisk mange brugere, før de smuldrer. Imidlertid, som historien hører til ethvert pyramidesystem, når projektet går ned, er det kun de øverste ledere, der har det med alle pengene.

Et bestemt pyramidesystem kaldet “Mining City” er en cloud mining-operation, der betaler brugerne i et token kaldet Bitcoin Vault eller BTCV. Mining City hævder at have et offsite datacenter fyldt med minerigge, og projektet sælger cloud mining kontrakter til investorer.

Mining City sælger cloud mining-kontrakter i pakker med flerårige vilkår, og afhængigt af hashrate kan købte pakker løbe op til over $ 12.000 + en kontrakt. De, der skiller projektet på kryptoforum og sociale medieplatforme, lover investorer $ 100 om dagen i afkast udbetalt i BTCV.

Mining City og BTCV-ordningerne blev angiveligt påberåbt af projektets administrerende direktør Gregory Rogowski, gruppeleder i Filippinerne Anthony Aguilar og Jhon Rey Gray. BTCVs værdi er angivet på møntmarkedsværdeaggregatoren, Coingecko, og token rørte en højeste tid på $ 489 den 1. august 2020. Mining Citys token er nede -85,27% siden da og handler nu for $ 72 pr. BTCV.

Der er en række rapporter og undersøgelser, der viser, at Mining City-projektet er et pyramidesystem, og resultaterne indikerer et utal af røde flag. Den 10. september 2020 offentliggjorde Philippines Securities and Exchange Commission (SEC) en advarsel om Mining Citys aktiviteter.

Filippinerne SEC kalder Mining City en åbenlys Ponzi og siger, at de „såkaldte smarte kontrakter eller Mining City Contracts har karakter af værdipapirer i form af investeringskontrakter under Kommissionens lovgivningsmæssige jurisdiktion.“

Filippinerne SEC tilføjer:

Den førnævnte ordning, der anvendes af Mining City, viser tydeligt en indikation af en mulig Ponzi-ordning, hvor nye investorpenge bruges til at betale ‚falske overskud‘ til dem, der investerede først.

Tilsynsmyndigheden understreger også, at investorer „ikke bør investere“ i Mining City eller „stoppe med at investere“ i projektet. SEC minder investorer om, at de ikke vil være i stand til at beskytte dem, når Ponzi-operationen smuldrer, fordi den “ikke er dækket af krav til forsigtighed og markedsadfærd.”

På trods af fordømmelsen fra SEC fra Filippinerne er udtrykkene „Bitcoin Vault“ eller „Bitcoin Vault Price“ breakout-søgninger på Google Trends. Desuden tillader de tekniske giganter som Twitter, Facebook og Youtube Mining City Ponzi at blomstre, da tusindvis af indlæg og videoer kan findes på disse platforme.

Ifølge repræsentanter for Mining City afviser projektet helhjertet påstandene fra den finansielle tilsynsmyndighed. I en bestemt artikel hævder Mining City-ledere, at „[Philippines SEC] -listen ser ud til at være kommet som et resultat af fejlinformation, der er sendt af enkeltpersoner i Filippinerne.“

Filippinsk SEC-advarsel siger dog, at regulatoren også kan forfølge strafferetligt ansvar over for Youtube-kanalen kaldet „Crypto Knight Miner.“ Desuden kan minedriftoperatørerne blive opkrævet bøder på op til fem millioner pesos (over $ 100K) og 21 års fængsel, hvis de opkræves.