Utdannelse og tilgjengelighet er avgjørende for å gjøre DeFi mer tilgjengelig for den kommende tilstrømningen av detaljistinvestorer.

Å engasjere seg i de tradisjonelle finansmarkedene har blitt mindre attraktivt for forbrukere og institusjonelle investorer for sent

Nye muligheter er rikelig, med desentralisert økonomi som får mye oppmerksomhet. Den nye bevegelsen er imidlertid ikke uten risiko og mangler.

I flere tiår har forbrukere og institusjonelle investorer utforsket de mange forskjellige alternativene som ble presentert for dem i finansverdenen. Denne tilnærmingen har fungert ganske bra, ettersom man til og med kunne tjene passive inntekter på sparekontoen. I dag ser ting veldig annerledes ut, ettersom mange banker tar negative renter og fortsetter å utnytte sine kunder.

Et annet problem som forverrer den reduserte appellen til sentralisert økonomi, er de pågående hindringene i bransjen. Mer spesifikt blir bankene tvunget til å avgjøre søksmål regelmessig, hovedsakelig på grunn av deres ugjerninger . Dette spenner fra å åpne kontoer for kunder uten deres kunnskap, maske produkter under forskjellige navn mens de gir den samme tjenesten, hvitvasking og så videre.

Til tross for alt dette, forblir mange lojale mot bankene sine eller andre finansinstitusjoner. Eller det pleide å være tilfelle, ettersom desentralisert økonomi har mange mennesker interessert i dag. I motsetning til tradisjonell økonomi har DeFi ingen ublu gebyrer, urettferdige vilkår eller økonomisk eksklusjon. I stedet er det en bevegelse som tar sikte på å bringe finansielle tjenester til alle, uavhengig av deres nåværende tilgang til disse produktene.

Gjør DeFi mer tilgjengelig

Selv om det kan virke som om desentralisert økonomi er bestemt til å forstyrre tradisjonell økonomi, er det fortsatt mye arbeid som skal gjøres. I sin nåværende tilstand henvender DeFi seg primært til brukere som har tilstrekkelig kunnskap om kryptovalutamarkedet. Dessverre er kryptoindustrien fortsatt et nisjemarked selv i dag til tross for at prisene på Bitcoin ( BTC ) og Ether ( ETH ) har gått raskt opp de siste månedene.

Det er faktisk ingen levedyktige guider for hvordan du kan forberede deg på disse nye økonomiske mulighetene. Hver eksisterende guide antar at leseren allerede kjenner til kryptovalutaen, noe som vanligvis ikke er tilfelle.

Utdanning er det første store trinnet

Å vandre gjennom DeFis komplekse natur krever klar og kortfattet opplæring. Det er et økende behov for pedagogiske plattformer som adresserer nybegynnernivåer av investering. Publikasjoner som bidro med utdanningsinnhold rundt DeFi, merket betydelig vekst gjennom hele 2020 og tidlig i 2021. Utdanningsinitiativer har som mål å redusere inngangshindringene for desentralisert finansiering ved å utdanne folk om kryptovaluta og mulighetene den bredere industrien gir. Til syvende og sist ville et godt mål for DeFi være at 100 millioner flere mennesker hadde satt inn minst $ 1 hver i desentralisert finansiering innen 2025. Det kan virke som et enkelt mål, men det er ikke lett å overbevise millioner av mennesker om å delta i denne bransjen. Mange forblir ikke overbevist av kryptokurver generelt, og de vil sannsynligvis føle det samme om DeFi.

Vi som bransje må erkjenne at ting må forbedres for å bli tatt mer seriøst av massene. Å gjøre en global innvirkning med komplekse strukturer og teknologier og som krever bruk av kryptovalutaer, garanterer klar og kortfattet utdanning.

Von Otto