De Bitcoin-prijs test de afgelopen dagen herhaaldelijk de 12.000 dollar aan cruciale weerstand. Helaas wordt het regelmatig afgewezen op hogere niveaus, en de recente prijsdaling van $700 maakt de stieren nerveus. Hoewel de prijs onder de $10.500 goed wordt ondersteund, moet de Bitcoin-prijs boven de $12.000 sluiten om het vertrouwen in de stieren te vergroten.

De Bitcoin-prijs moet de consolidatie beëindigen om hoger te komen.

In de afgelopen twee dagen hebben de traditionele markten geconsolideerde signalen afgegeven. Goud en zilver hebben ook een beetje gecorrigeerd. Dezelfde trend weerspiegelt zich in de crypto-markt. De Bitcoin-prijs raakte op 11 augustus $11.000 en gaf een kleine correctie aan vanwege het boeken van winst.

Wordt het bullish momentum verpletterd?

Elke gewelddadige beweging naar beneden, samen met een enorm volume, zou betekenen dat het bullish momentum in gevaar is. Nochtans, stelt de bredere cryptomarkt, met inbegrip van DeFi, geen dergelijke beweging is dreigend voor. Bitcoin prijs snel beveiligd $11.200 en is nu de handel boven dit niveau signalering dat stieren zijn goed in controle.

Stieren moeten verder bouwen aan het momentum voor de volgende etappe van de rally om te beginnen. In het geval dat de Bitcoin-prijs onder de $11.100 komt, kan het een snelle neerwaartse rally op gang brengen om het $10.000 niveau te bereiken en deze ondersteuningsniveaus te testen. De volgende ondersteuning naar beneden staat op $9.700, dat is ook het CME-gat. Een markt in bearish grip is bekend om open gaps te testen alvorens een opwaartse beweging te maken. Beren moeten voorzichtig zijn als de BTC/USD-prijs naar $9.700 beweegt, omdat er niet veel neerwaartse beweging beschikbaar zal zijn.

De bearish downtrend kan ook een 100-dagen voortschrijdend gemiddelde testen, aangezien dit niveau het volgende logische ondersteuningsniveau zou zijn. Stieren die een hoger niveau willen bereiken, moeten kijken naar 100-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden.

Korte termijn technische indicatoren houden de sleutel tot de Bitcoin-prijsbeweging vast

Op korte termijn moeten de stieren naar een weerstandsniveau van 12.500 dollar kijken. Aangezien de prijs op lagere hoogtes zinspeelt, zou dit kunnen duiden op een lossere stierengreep die op zijn beurt een neerwaartse beweging zou kunnen veroorzaken. RSI zweeft bij 60, wat betekent dat er een behoorlijke hoeveelheid ruimte naar boven is. Bollinger bands zijn tot nu toe neutraal en hebben geen reksignaal gegeven.

Als trader wijst Alan Master erop dat de stieren er besluiteloos uitzien als de prijs zijwaarts beweegt met de lagere highs. Als stieren in staat zijn om het $12.000 weerstandsniveau uit te schakelen, zal er een lange termijn massale stierenrally in het spel komen die het $15.000 niveau zal openen.

Von Otto